У Нацбанку порахували, скільки купюр і монет знаходиться в обігу в Україні. За офіційними даними, на 1 українця припадає 66 купюр і 271 монета.

Всього в готівковому обігу зараз 306,3 млрд грн банкнотами і 1,9 млрд. грн — монетами. Всього Україною ходить 2,8 млрд штук купюр і 12,1 млрд монет.

Найпопулярніші — банкноти номіналом 200 грн, їх 553 млн. На другому місці за популярністю купюри 100 грн, їх — 488,5 млн

Читайте також Начастіше підробляють купюру в 50 гривень

Найменше в обігу банкнот номіналом 10 і 20 грн. "Десяток" - 171,6 млн, "двадцяток" - 163,8 млн одиниць.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Це не дивно, що зараз найпопулярніша купюра 200 гривень. Чим більший номінал найпоширенішої банкноти, тим більша інфляція. Думаю, через рік-два найпопулярнішою купюрою буде "п'ятисотка". Цілком ймовірно, що за два-три роки введуть купюру в тисячу гривень. До цього підштовхуватиме зниження вартості тепрешніх банкнот. За них можна буде мало купити", - пояснює "Знай" економіст Владислав Загородній.

За його словами, у наступні роки йтиме тенденція до скорочення фізичної маси грошей — банкнот і монет.

"По-перше, копійками зараз користується все менше людей. У більшості в гаманцях давно вже не було срібних монет по 1 і 2 копійки. По-друге, зростатиме популярність криптовалюти. Українці все частіше здійснюватимуть фінансові операції через інтернет. Відповідно розплачуватимуться там електронними грішми", - пояснює фахівець.

Нагадаємо, найчастіше підробляють купюри у 50, 200 і 100 грн.