Українська письменниця і співачка Ірена Карпа очолила Український культурно-інформаційний центр при посольстві України у Франції

Про це пише "Укрінформ".

"Офіційна назва посади - перший секретар посольства України у Франції з питань культури. Я буду зустрічатися з послом і проводити обговорення. Я чекаю візу, дипломатичний паспорт у мене є. Не дочекаюся, як це розгорнеться, я вже на валізах", - поділилася Карпа .

За її словами, у Франції вона займатиметься організацією українських проектів у сфері кіно, музики, літератури і театру.

"Я б почала з того, що у нас з французами є спільного, організувала спільні проекти. Такі, як спектакль "Антігона" Троїцького, де грає французький актор", - каже письменниця.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Також вона має намір влаштовувати панельні дискусії, інтелектуальні обміни, проводити українські читання і демонструвати документальне кіно.

Читайте также: Лозниця завершить фільм "Бабин Яр" у 2017 році

Нагадаємо, що минулого тижня сучасні українські письменники з MERIDIAN CZERNOWITZ прочитають свої вірші під час турне по містах Європи. У тур поїхали Сергій Жадан, Юрій Андрухович, компанію їм складають Ірена Карпа, Катерина Бабкіна та інші.