Фільм українського режисера Сергія Лозниці "Подія", світова прем'єра якого відбулася на 72-му Венеціанському кінофестивалі, демонструватиметься у позаконкурсній програмі Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Про це повідомили в прес-службі КМКФ "Молодість".

Відзначається, що фільм "Подія" змонтований з кадрів хроніки, знятої шістьма режисерами кіностудії "Лендокфільм" під час серпневого путчу 1991 року в Ленінграді.

"Чверть століття потому Сергій Лозниця звертається до події, яка увійшло в сучасну європейську історію як момент" народження російської демократії ". Режисер проводить паралелі з київським Майданом і показує, якими були ті переломні для радянської історії три дні безвладдя", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На кінофестивалі "Молодість" представлять понад 30 російських фільмів

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Додамо, що хроніку серпневих подій Лозниця бачив вже давно. Однак він подивився на неї по-новому після того, як завершив свою попередню картину "Майдан", світова прем'єра якої відбулася в травні минулого року на Канському кінофестивалі.

Також додамо, що Сергій Лозниця є володарем Гран-прі 40-го фестивалю "Молодість" за фільм "Щастя моє", який став дебютом режисера в ігровому кіно. Крім того, ця стрічка є першим українським ігровим фільмом, який брав участь у головному конкурсі Каннського кінофестивалю.