Після того як ООН закликала Кремль звернути увагу на переслідування геїв у Чечні, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раптом вирішив обговорити моральність Європи.

На прийомі з нагоди Великодня дипломат закликав ОБСЄ розробити декларацію по боротьбі з ісламофобією, пишуть місцеві ЗМІ.

"За рішенням цього завдання було прийнято 7 квітня в Ташкенті спільну заяву міністрів закордонних справ СНД про неприпустимість дискримінації по відношенню до християн, мусульман. Сподіваємося, що це рішення підштовхне ОБСЄ, яка ще у 2014 році постановила розробити окрему декларацію по боротьбі з християнофобією і окрему декларацію по боротьбі з ісламофобією. Досі це зобов'язання не виконане", - заявив Лавров.

На думку глави МЗС, Захід "нехтує своїм релігійним корінням", тому "навряд чи може поважати почуття віруючих інших конфесій".

"В Європі, де, по суті, спостерігається відмова від свого християнського коріння, справа доходить до свідомого офіційно схваленого знесення або перепрофілювання християнських храмів, позбавлення їх релігійної атрибутики. Очевидно, що такі діяння завдають колосального збитку моральному здоров'ю людей", - заявив Лавров.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Крім того, виявилося, що навіть поняття толерантності в Росії бачать по-іншому.

"Серйозне занепокоєння викликають безперервні спроби вузької групи держав з месіанською одержимістю насаджувати псеводоліберальні цінності, такі, наприклад, як гедонізм і вседозволеність. Вселяє тривогу і доведення до абсурду поняття толерантності", - підкреслив чиновник.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Лавров "не прийняв" претензій Заходу по Україні, Сирії і КНДР.