У неділю, 16 квітня, в Азербайджані розпочалися масштабні військові навчання. Їх мета – перевірити боєготовність військ, організувати управління силами і засобами, налагодити взаємодію в умовах, наближених до бойових.

Про це повідомило Міноборони Азербайджану.

У навчаннях візьмуть участь близько 30 тисяч військових, понад 250 танків і бронетехніки, до 200 ракетно-артилерійських установок, реактивних систем залпового вогню і мінометів, 25 бойових літаків, а також нові засоби радіоелектронної розвідки і безпілотники.

На навчаннях відпрацюють різноманітні способи сучасного загальновійськового бою та операції в складних рельєфних умовах.

Також військові потренуються виконувати передислокацію військ і пунктів управління до районів оперативного призначення, збирати і відправляти мобілізаційні ресурси, створювати ударні угруповання і застосовувати їх на потрібних напрямах, переводити військові літаки на запасні аеродроми, а також виводити ракетні і артилерійські війська на тимчасові вогневі і стартові позиції.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, у Латвії на військових навчаннях на Адажському полігоні постраждали троє американських солдатів.