11 березня "Укрнафтобуріння" очікує на офіційне призначення нового голови правління, пише портал Акценти.

За попередніми даними, цю посаду, ймовірно, продовжить обіймати Олег Мальчик, який зараз є виконуючим обов'язки голови правління. Якщо це станеться, Мальчик отримає новий п'ятирічний контракт зі значними зарплатами, бонусами та "золотим парашутом" у випадку звільнення.

Проте, за інформацією політичного експерта Михайла Шнайдера, діяльність Мальчика на чолі компанії була позначена рядом спірних рішень. Зокрема, під час його керівництва відбулося звільнення ключових юристів, що призвело до програшу важливого судового позову від Держгеонадр, через що компанія вже четвертий місяць не може видобувати газ, а держава щомісяця втрачає близько 400 мільйонів гривень відрахувань і податків.

Сергій Корецький

Окрім того, Шнайдер стверджує, що Мальчик використовував службове становище для організації відряджень до Варшави під виглядом робочих поїздок до Праги. За його словами, фактично це були поїздки до родини, а відрядження фіксувались як формальність для перетину кордону. Лише одна така поїздка обходилась компанії у понад 100 тисяч гривень, а загалом за жовтень-листопад Мальчик здійснив чотири такі поїздки на суму 509 149 гривень.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

На фоні цих подій особливо примітним виглядає Сергій Корецький, голова "Укрнафти", який активно лобіює призначення Мальчика. Корецький, за даними Шнайдера, зміг створити у "Укрнафті" власний бізнес, зареєстрований на сестру його дружини. При цьому державна компанія проводить закупівлі у бізнес-партнера Корецького – пана Свірського.

Сергій Корецький

Ситуація з очікуваним призначенням нового голови "Укрнафтобуріння" ставить під питання не лише етичність керівництва, а й ефективність управління державними активами. Ця історія може привернути увагу державних органів, якщо вони вирішать глибше розібратися в деталях керівництва компанією.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Данилу Гетманцеву та його поплічникам Сокуру і Забашті анонсували погані новини.