У фінансуванні збройної агресії росії проти України підозрюють засновника одного з найбільших агрохолдингів Дживана Мамояна. Його вже затримали у апартаментах сина в українській столиці. У Службі безпеки України заявляють, що він переховувався та планував втекти до росії.

Йдеться про Дживана Мамояна, директора та власника компанії "Моріс Каховка".

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби СБУ.

Затримання Дживана Мамояна, фото: СБУ

За даними слідства, підконтрольна бізнесмену продовольча компанія знаходиться на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини та працює на користь Росії. Зокрема, фірма входить до основних постачальників харчової продукції для російських військ, які знаходяться на півдні України.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також СБУ задокументувала, що бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини. Командування окупаційних угруповань росії використовує логістичні ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки.

Під час обшуків у Києві було вилучено документи, печатки, комп'ютерну техніку та мобільний телефон, що підтверджують факти співпраці з росії.

Затримання Джівана Мамояна, фото: СБУ

Слідчі Служби безпеки повідомили бізнесмена про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Посібник державі-агресору) Кримінального кодексу України.

У травні 2022 року затриманий організував "перереєстрацію" агрокомпанії в окупаційному "управлінні федеральної податкової служби Росії по Херсонській області", зазначили в СБУ. З того часу підприємство щомісяця платить до бюджету місцевої окупаційної адміністрації Росії більше 100 000 руб. "податків".

Також агрокомпанія є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського "фонду підтримки учасників СВО", який був створений указом Путіна у квітні 2023 року.

Нагадаємо, загрожує ТЦК та знімає провокаційні відео зі стріляниною: як розважається син екс-судді Вінниці.

Раніше повідомлялося, в Одесі через мобілізацію не вистачає водіїв автобусів.

Також, українець відмовився від трьох повісток через віру в Бога: яка кара спіткала його.