Бойовики вранці обстріляли позиції українських захисників в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба ООС на сторінці в Facebook.

Відзначається, що обстріл вівся з мінометів калібрів 120 та 82 мм у районі міста Попасна з тимчасово окупованого населеного пункту Калинове-Борщувате. Відомо, що проросійські бойовики витратили на обстріли позицій українських героїв понад 37 боєприпасів.

"Цей факт є свідченням зриву перемир'я з боку російських окупаційних військ і нехтування ними будь-яких домовленостей. Втрат серед наших військовослужбовців немає", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у четвер, 7 березня, стало відомо про іще одну перемогу українських військових на Донбасі.

У повідомленні йдеться, що в районі Ясинуватської автомобільної розв'язки військовослужбовці Збройних Сил України знищили кулеметне гніздо російської гібридної армії в Донбасі.

"Бетонні зміцнення не врятують окупантів або черговий" страйк "від воїнів ООС", - підписано відео.

Крім того варто відзначити, що у Генеральному штабі ЗСУ розповіли, що Путін завершує формувати ударні з'єднанання на кордоні з Україною для повномасштабного вторгнення.

У повідомленні йдеться, що Росія готує низку диверсій на передовій і в тилу. У Генштабі прогнозують військові загрози за трьома з чотирьох напрямків: північ, схід і південь.

Разом з тим начальник Генштабу Віктор Муженко наголосив, що українським Збройним силам "є ким і чим зупиняти російські танки і літаки".

Муженко не виключає диверсій на передовій у період перед виборами президента України.

"Ми відстежуємо значну активізацію противника в інформаційному просторі, де шляхом серії інформаційних і психологічних операцій він намагається впливати на особовий склад. Також паралельно з цим ми не виключаємо проведення низки актів прямої дії у формі диверсій і саботажу поблизу передової і в глибокому тилу", – заявив начальник Генштабу ЗСУ.

Він також додав, що українські військові вживають необхідних заходів для запобігання таким сценаріям. Так, у 2019 році в українській армії стане вдвічі більше нової техніки порівняно з попередніми роками.

Нагадаємо, НАТО подарує Україні унікальну зброю.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі сміються з грізного глави луганських терористів та його недобізнесу.

Також "Знай.ua" писав, що Гіркін пошив Путіна в дурні на очах у всього світу.

Як бойовики грабують Донбас?