Волонтери опублікували зворушливу історію про "фронтову" кішку Чучу, яку врятували українські військові від бойовиків на Донбасі.

Про це волонтери написали у Facebook.

Виявляється, терористи зробили з тварини живу розтяжку з розрахунком, що хтось жалісливий кинеться відкривати шафу, аби випустити кота, який жалісливо нявкає.

"Чуча - донбаська кішка з посттравматичним розладом. Вона тремтить, шипить і смикається від будь-якого руху. Її знайшли наші бійці в шафі під час зачистки будинку в "сірій зоні". Ну, як знайшли – почули. Чуча кричала на всю силу своїх котячих легень із закритої шафи", – йдеться у пості.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Як зрозуміли пізніше, шафу було заміновано. Коли саперам не вдалося нічого зробити з дверцятами, солдати просто вирізали бокову стінку. Всередині і висіла Чуча. З неї зробили живу розтяжку з розрахунком, що хтось жалісливий кинеться відкривати шафу, щоб випустити кота, який жалісливо нявкає.

"Вона була худюща і знесилена. Сапери змогли знешкодити міну, розплутали Чучу і забрали з собою. Я нічого не тямлю у мінуванні і чесно думала, що розтяжки з тварин – це така міська військова легенда, і я б і не повірила, але ось переді мною Чуча, ось її історія, яку розповів її новий власник Женя", – шокують розповіддю очевидці.

Волонтери кажуть, що врятована Чуча вже в Києві і в неї все буде добре, вона навіть іноді починає мурчати, якщо її довго тримати на руках. Їй подарували кофтинку, щоб вона не мерзла.

У пості також зазначили, що киця Чуча має не одну цікаву історію зі сходу. Наприклад, після свого порятунку вона встигла підняти в бліндажі тривогу перед обстрілом.

Нагадаємо, так званий "депутат народної ради ДНР" Владислав Бердичівський розповів, як бойовики псевдореспубліки карають "агентів СБУ".

Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 16 січня, бійці ЗСУ, ефектно помстилися окупантам за підрив автомобіля Збройних Сил і поранення військових.

Також Знай.ua писав про те, що ЗСУ знищили транспорт терористів.