Шахраї застосували жорстокий прийом до неповнолітньої доньки народного депутата України.

До 15-річної дівчини зателефонував аферист і повідомив, що її батьки потрапили в ДТП, передає politeka.net.

Злочинці лишили їй інструкцію, за якою дівчина повинна була передати гроші таксисту, щоб доставити їх з Івано-Франківська до Одеси.

"Телефонний шахрай виманив у дочки народного депутата від Блоку Петра Порошенка Юрія Солов’я близько 140 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Нардеп Юрій Соловей

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Зазначається, що дівчина дала таксисту 1575 євро і 87,5 тисяч гривень.

"Нардеп повідомив про злочин в поліцію, після чого правоохоронці розшукали та затримали таксиста. У нього вилучили кошти і взяли пояснення. Гроші повернули Солов’єві", - зазначається.

Проти злочинця відкрили кримінальне провадження за статтею "шахрайство", Кримінального кодексу України.

Відомо, що шахрай дзвонив з Одеси. За попередньою версією слідства, таксист не перебував у змові з шахраями і не є співучасником злочину.

Нагадаємо, у США пред'явили звинувачення українському хакеру і ще декільком фігурантам у зв'язку з участю в схемі обміну інформацією, отриманою шляхом проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

27-річного Олександра Єременка з Києва і його спільників запідозрили в отриманні тисячі документів, в тому числі приблизно 157 оголошень про доходи. Хакери зламали Edgar через литовський сервер, а потім поділилися вкраденими даними з мережею трейдерів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", державний банк "ПриватБанк" офіційно відповів клієнту з питання обслуговування пластикової картки "Gold", який напередодні висловив своє обурення сервісом.
Раніше "Знай.uа" повідомляв, що тисячі українців не знають, що винні ПриватБанку десятки тисяч гривень. Стало відомо, за якою схемою працюють кредитні картки та що ми зазвичай упускаємо, переглядаючи договір.
Умови договору на кредитній картці фінустанови дозволяють "Привату" списувати в рахунок боргу усі надходження на будь-яку з відкритих у банку карт - в українців-боржників без їх відома можуть навіть забрати половину заробітної плати.