Тиждень тому весь світ вразила страшна трагедія: 18-річний Владислав Росляков вбив 21 людини в Керченському політехнічному коледжі.

Влад покінчив з собою, тому точних мотивів його злочину вже не дізнатися. Суспільство продовжує задаватися питанням про те, що ж спонукало підлітка зробити страшний теракт. "КП" підсумувала все, що вдалося дізнатися журналістам про Влада Рослякова за останній тиждень.

Владислав Росляков

Не був близький з батьками

Влада виховувала мама, батько пішов з сім'ї. Знайомі казали, що Ігор Росляков любив випити.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Мама Влада працювала санітаркою в онкодиспансері і була в секті "Свідків Єгови". З сином у неї були холодні відносини, до того ж, вона змушувала його ходити на релігійні збори.

Вів себе замкнуто

Влад був замкнутим і нетовариським, вчився на "трійки". У нього майже не було друзів і весь вільний час він проводив за комп'ютером.

Влад Росляков

Захоплювався маніяками

Перед своїм останнім приходом до коледжу Владислав знищив всі акаунти у соцмережах. Однак, в мережу викладені фрагменти діалогу, де Росляков схвалював "колумбайнских стрільців", захоплювався зовнішністю Чикатило і говорив, що добре було б "улаштувати бойню".

Послідовний у вчинках

Влад не був схожий на психа, він був спокійним і логічним у своїх вчинках. Навіть зброю він придбав законно: дочекався 18-річчя і придбав автомат у магазині.

Теракт у Керчі

Навчився стріляти в школі

Росляков навчився стріляти на ОБЖ в школі і пройшов курс у сімферопольському тирі. Він зробив саморобні бомби завдяки інформації з мережі і, нібито, випробовув їх у підвалі.

Діяв поодинці

Багато хто сперечається про це, але, судячи з відео, у Рослякова не було куратора.

Владиславу не подобалася навчання в коледжі, він погано відгукувався про вчителів. Дії Рослякова вказують на те, що він просто хотів зробити теракт, а не шукав конкретну жертву.

розстріл у Керчі

Гроші вкрав і позичив

На купівлю рушниці, патрони, оплату тренінгу зі стрільби і ліцензії знадобилося не менше 50 тисяч рублів. Вважається, що частину він вкрав у бабусі, а частину взяв як швидкий кредит.

Спалив минуле

Влад видалив всі акаунти в соцмережах. Він спалив свої речі, не залишивши в будинку фактично нічого, і сімейні фотографії. За ними він спеціально заходив до бабусі, прихопивши заодно і її заощадження.

теракт в Керчі

Нагадаємо, знімки та історії невинних, загиблих в Керчі.

Раніше Знай.ua повідомляв, керченська трагедія ризикує повторитися в будь-якому місті України вже завтра.

Також Знай.ua писав, в мережі показали кадри за секунди до керченської трагедії.