Передбачуваний винуватець теракту в політехнічному коледжі Керчі Владислав Росляков не зміг би влаштувати побоїще з легальною стрілецькою зброєю тільки в 18 років, якщо б не було анексії Криму.

Варто відзначити, що за законом України гладкоствольну зброю можна купити тільки з 21 року, а мисливську нарізну - з 25. У той же час в Росії мисливську нарізну і гладкоствольну зброю продають з 18 років.

Оскільки Росія анексувала Кримський півострів у України і стала поширювати на нього своє законодавство, підозрюваний у розстрілі майже двох десятків людей в Керчі зміг місяць тому легально купити помпову рушницю. Про це пише LIGA.net.

Владислав Росляков

Так, порядок придбання, зберігання та використання мисливської вогнепальної зброї регулюється інструкцією, затвердженою наказом Міністерства внутрішніх справ України від 1998 року. Згідно з документом, для отримання мисливської зброї необхідно отримати дозвіл в органах МВС. Кількість зброї, яку можна мати, не обмежена, однак власник зброї повинен забезпечити її безумовну схоронність.

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

Як відомо, в політехнічному коледжі Керчі 17 жовтня стався вибух, в результаті якого загинуло щонайменше 19 людей і ще близько півсотні отримало складні поранення.

За попередніми даними, на місці працюють п'ять бригад "швидкої допомоги" з Керчі і кілька бригад медиків із найближчих населених пунктів. Постраждалих у коледжі через вибух газу переносять на дверях. Очевидці кажуть, що вибух стався в їдальні, там вибиті вікна.

теракт у Керчі

Через кілька годин після трагедії Telegram-канал Mash опублікував фото ймовірного підозрюваного — білявого хлопця, який йшов по коридорах навчального закладу з гвинтівкою. Після публікації фото користувачі мережі припустили, що організатор вибуху — 18-річний Владислав Росляков, який навчався в тому ж коледжі на 4 курсі. Згідно інформації, за тиждень до нападу він купив зброю та 150 набоїв. 8 вересня студент отримав дозвіл на зберігання рушниці 12 калібру.

Нагадаємо, що у Керчі на місці кривавої бійні в технікумі тривають огляд місця події, правоохоронці допитують потерпілих і свідків.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путіна назвали головним винуватцем теракту в Керчі.

Також портал Знай.uа писав, що загиблий в результаті суїциду після масового вбивства в коледжі Керчі 18-річний Владислав Росляков був справжнім фанатом "руського світу".