Буквально днями телекулинар і український ведучий Руслан Сенічкін підтримав флешмоб #сніданок_мамин_рецепт, який "Сніданок з 1+1" запустив у соціальній мережі Instagram до Дня Матері.

Тепер кожен українець зможе виграти для своєї мами можливість приготувати свою коронну страву разом із Русланом Сенічкіним в ефірі її улюбленої передачі.

При цьому телеведучий ранкового шоу зізнався, що з усіх маминих страв найбільше любить саме тістечка "Троянди". Зараз Руслан вже вміє готувати їх сам, тому із задоволенням ділиться рецептом. Ви можете взяти цей рецепт собі на замітку, що порадувати найдорожчих жінок на День матері 2018.

"Одне з яскравих і смачних вражень мого дитинства — це мамині тістечка "Троянди". Де вона взяла цей рецепт досі не можу зрозуміти, а вона не зізнається. Очевидно, це її авторський. Адже де б я не бував в гостях у друзів, навіть в кондитерських, — такий смак мені не попадався. Він неперевершений і неповторний! Тепер я сам навчився готувати ці тістечка", - розповідає Сенічкін.

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Що вам знадобиться:

  1. 250 грам сиру
  2. 250 грам вершкового маргарину або масла
  3. 5-7 грам (3/4 ч. л.) соди, гашеного оцтом або лимонним соком
  4. 220 грам пшеничного борошна
  5. 1 чайна ложка ванільного цукру
  6. 3 яйця
  7. 1 склянка цукру
  8. 1 склянку (140-150 г) волоських горіхів

Приготування:

  1. Промиваємо яйця у підкисленій оцтом воді, відокремлюємо жовтки від білків.
  2. Перетираємо сир через сито разом із маргарином або маслом, додаємо просіяне борошно, соду, ванільний цукор ретельно вимішуємо. Тісто потрібно розділити на три рівні частини і поставити в холодильник на 2 години.
  3. Поки тісто охолоджується, готуємо крем: збиваємо три білка, які відокремили від жовтків, 1 склянка цукру. Стакан волоських горіхів подрібнюємо ножем.
  4. Далі дістаємо з холодильника тісто на присипаної борошном поверхні розкачуємо його (3 мм завтовшки), змащуємо білковим кремом і посипаємо горіхами. Заготовки згортаємо рулетом і нарізаємо кружечками по 2-2,5 см завтовшки.
  5. Деко змащуємо олією, викладаємо на нього наше печиво і запікаємо 15 хвилин в духовці при 220 градусах до рум'яного кольору. Під час випікання температуру духовки можна поступово зменшити до 170 градусів.
  6. Якщо хочете, щоб тістечка були хрусткими, залиште їх в духовці після того, як її вимкнули. А якщо любите м'які — дістаньте, складіть у ємність і накрийте кришкою.

Відзначимо, що результати флешмобу #сніданок_мамин_рецепт будуть оголошені на День Матері, 13 травня.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Притула зворушливо привітав найдорожчої людини.