Французького шеф-кухаря Бенуа Віоле, ресторан якого в грудні 2015 року назвали кращим у світі, знайшли мертвим у себе вдома.
44-річний Віоле був власником ресторану l'Hotel de Ville в містечку Кріссьер, що знаходиться неподалік від швейцарського міста Лозанна.
Ресторан отримав три мішленівські зірки і в минулому році очолив список 1000 кращих ресторанів світу за версією міністерства закордонних справ Франції.
Читайте також: У столиці дві людини стрибнули з мосту
За повідомленням швейцарської поліції, Віоле, імовірно, покінчив із собою. У понеділок він повинен був бути присутнім на презентації нового випуску "Червоного путівника Мішлен" в Парижі, повідомив швейцарський сайт 24 Heures.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
"Червоний путівник Мішлен" - найавторитетніший у світі ресторанний рейтинг.
Шість місяців тому помер наставник Віоле, попередній шеф-кухар ресторану l'Hotel de Ville Філіп Роша.
Роша, який був одним із найвідоміших шеф-кухарів в Європі, помер під час велосипедної прогулянки 8 липня 2015.
Бенуа Віоле працював у цьому ресторані з 1956 року. У 2012 році, отримавши швейцарське громадянство, він разом з дружиною взяв на себе керівництво рестораном.
Віоле був завзятим мисливцем і був відомий своїми фірмовими стравами з дичини, про які він торік випустив велику книгу.
Швейцарський шеф-кухар Фреді Жігарде, який також отримав три зірки Мішлен, сказав в інтерв'ю 24 Heures, що він збентежений новиною про смерть Віоле.
"Він був блискучою людиною, - сказав Жігарде. - Такий талант, і з дивовижною працездатністю. Він був дуже добрим, з багатьма хорошими якостями. Він справляв враження ідеального чоловіка".