Студенти Стендфорського університету відновили старовинний рецепт пива, який варили у Китаї 5 тисяч років тому.

Про це пише портал "sundaynews".

Читайте також: Китайці варили пиво 5 тисяч років тому

Група науковців на чолі з археологом та біологом Лі Ліу знайшли в одній із печер посуд, на стінках якого знайшли залишки речовини, яка, як з'ясувалося в ході аналізу, біла залишками сусла для пива.

За словами вчених, у давнину пиво мало більш солодкий смак, оскільки його фільтрували за іншою системою. А також, цей напій пили через соломинку, оскільки він був густий та більше нагадував кашу.

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

"До складу напою входили ячмінь, насіння венічного проса, а також Іволеві сльози або бусенник, тропічна трав'яниста рослина", - розповіла Ліу.

Знахідка археологів дещо пролила світло на використання ячменю. Адже раніше вважалося, що цю культуру китайці вживали близько 4 тисяч років тому.

Как сообщал ранее информационный портал "Знай.ua", у Сполучених Штатах Америки зварили медовуху за рецептом, якому 2,5 тисячі років.