Студенти Стендфорського університету відновили старовинний рецепт пива, який варили у Китаї 5 тисяч років тому.
Про це пише портал "sundaynews".
Читайте також: Китайці варили пиво 5 тисяч років тому
Група науковців на чолі з археологом та біологом Лі Ліу знайшли в одній із печер посуд, на стінках якого знайшли залишки речовини, яка, як з'ясувалося в ході аналізу, біла залишками сусла для пива.
За словами вчених, у давнину пиво мало більш солодкий смак, оскільки його фільтрували за іншою системою. А також, цей напій пили через соломинку, оскільки він був густий та більше нагадував кашу.
ТЦК запросить "на побачення": чим ризикують українці із застарілою військовою спеціальністю
ТЦК більше не триматимуть "у заручниках": українцям спростили важливу процедуру
ТЦК забудуть про порушників: через який час викреслять з бази і припинять переслідувати ухилянтів
Посилення мобілізації: відстрочки більше не врятують - на кого вже полює ТЦК
"До складу напою входили ячмінь, насіння венічного проса, а також Іволеві сльози або бусенник, тропічна трав'яниста рослина", - розповіла Ліу.
Знахідка археологів дещо пролила світло на використання ячменю. Адже раніше вважалося, що цю культуру китайці вживали близько 4 тисяч років тому.
Как сообщал ранее информационный портал "Знай.ua", у Сполучених Штатах Америки зварили медовуху за рецептом, якому 2,5 тисячі років.