Вчора в американському виданні The New York Times опублікували статтю про київську піцерію "Pizza Veterano". Її в грудні 2015 року відкрити ветерани АТО.

З матеріалом можна ознайомитися на сайті видання.

"Бородатий чоловік з татуюваннями готує піцу разом зі своїми братами по зброї. На кухні вони крутять піци, посипають їх перцем і ставлять у гарячу піч. Ветерани готують в українському стилі, використовуючи місцеве м'ясо, сало і салямі. До піцци також додають гриби і цибулю", - пише видання.

Засновник піцерії Леонід Остальцев розповідає, що ветеранам АТО дуже важко знайти роботу, особливо в Києві. Відомо, що з 50 тисяч демобілізованих 18 тисяч - кияни.

"Це люди, які пройшли війну, вони вміють вбивати. Вони виявилися поза суспільством. Ветерани відчувають біль і відчай, але треба щось робити", - розповідає Леонід.

Популярні новини зараз

1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Спочатку він планував відкрити піцерію з двома кухарями, але через місяць тут працює вже 6 піццайоло. За день вони роблять 150 піц. За місяць українці "підвісили" страв для військового госпіталю на $ 3500.

Читайте також: Відкрилося безкоштовне кафе для бійців АТО (фото)

"Це суттєва сума для українців зараз", - зазначає видання.

Раніше схожу ідею запропонували італійські солдати, які служили в Лівані. Вони вважають, що таким чином можна зменшити безробіття.

"Це дуже важливо працювати разом. У таких умовах зароджується довіра", - стверджує лейтенант Якопо Євангелисти.