Картоплю червоного та фіолетового кольору з великою кількістю корисних для здоров'я людини речовин вивели вчені з Університету Колорадо. Такі овочі були отримані в рамках робіт по Картопляній програмі науково-дослідного закладу, спрямованій на підтримку фермерів та споживачів.
Цінні речовини, що містяться в нових сортах бульби, здатні запобігти цілому ряду захворювань, передає "Кореспондент" з посиланням на заяву університету.
Зокрема антиоксиданти, які місяться в незвичайній картоплі, можуть врятувати від розвитку раку, атеросклерозу, попередити серцево-судинні захворювання та різноманітні пошкодження ДНК і білків вільними радикалами.
Читайте також: Чим шкідлива картопля з холодильника
У бульбах, представлених ученими, також зафіксований підвищений вміст вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, стійкого крохмалю, цинку та фенолових сполук.
Держава розщедриться? Чого чекати від індексації пенсій у 2026 році
У 2026 році залишитесь без квартири: чиє право власності оскаржать
Нові зміни від "Київстар" та Vodafone: що готують для користувачів
Від 1200 грн і більше: хто має право на надбавку до пенсії
При термічній обробці у цій картоплі менше утворюється акриламіду, речовини, що може викликати онкологічні захворювання.