Картоплю червоного та фіолетового кольору з великою кількістю корисних для здоров'я людини речовин вивели вчені з Університету Колорадо. Такі овочі були отримані в рамках робіт по Картопляній програмі науково-дослідного закладу, спрямованій на підтримку фермерів та споживачів.
Цінні речовини, що містяться в нових сортах бульби, здатні запобігти цілому ряду захворювань, передає "Кореспондент" з посиланням на заяву університету.
Зокрема антиоксиданти, які місяться в незвичайній картоплі, можуть врятувати від розвитку раку, атеросклерозу, попередити серцево-судинні захворювання та різноманітні пошкодження ДНК і білків вільними радикалами.
Читайте також: Чим шкідлива картопля з холодильника
У бульбах, представлених ученими, також зафіксований підвищений вміст вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, стійкого крохмалю, цинку та фенолових сполук.
Відстрочку від мобілізації можуть не дати: Міноборони готує нововведення
Ваша пенсія може бути значно вищою: як змусити ПФУ доплачувати 1300 грн щомісяця
Чоловікам пропонують останній шанс: як вирішити проблеми з ТЦК віддалено
Пенсія на картку більше не прийде: кого терміново чекають в ПФУ


При термічній обробці у цій картоплі менше утворюється акриламіду, речовини, що може викликати онкологічні захворювання.