В осінній період збільшується кількість гострих респіраторних захворювань. Тож цілком природне бажання захиститися від них.

Важливо пам’ятати, що це системна робота і не існує "чарівної" таблетки для організму. Зміцнити опір проти хвороби можна лише за допомогою комплексного підходу. Про те як це зробити розповіли в МОЗ.

Харчування

Першим і основним пунктом варто вважати збалансоване і регулярне харчування. Їжа – паливо нашого організму і від її якості залежить робота імунної системи. Якщо людина не отримує необхідних вітамінів та мінералів, імунітет не може боротися навіть з самим слабкими вірусами. Тому, обов’язково включити у свій раціон страви з білками, жирами та вуглеводами. Окрім того, вітаміни та мінерали у вигляді фруктів та овочів.

Дієта, харчування: фото doctorpiter

Популярні новини зараз

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Активність

Фізична активність також впливає на імунітет. Наше тіло призначене для постійного руху. За даними ВООЗ, брак фізичної активності підвищує ризик смерті від захворювань на 20%, а це не мало. Тож щотижня варто уділяти своєму тілу не менше 150 хвилин активності середньої інтенсивності.

Тренування для фігури. Фото: Youtube

Сон

Звичайно, який здоровий організм без повноцінного сну. Важливо спати принаймні 7 годин на добу. Якщо навантаження на організм велике, то навіть цього буде недостатньо для відновлення. Тому варто регулювати режим свого сну.

Безсоння. Фото: скрін youtube

Куріння та алкоголь

Куріння збільшує ризик виникнення різноманітних захворювань та впливає на всі системи організму. Якщо всі системи уражені, імунітет не здатен виконувати свої функції на всі 100%.

Відмова від алкоголю позитивно вплине на всі сфери життя та здоров'я. Алкоголь – негативний фактор, який впливає на всю ЦНС людини. Це в свою чергу сприяє частому стресу, депресії та тривозі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, чому краще не вставати вночі в туалет - чим це обернеться для вашого здоров'я і що кажуть народні прикмети

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не буде грошей: МОЗ висунуло лікарням вимогу на мільярд

Також, наш портал інформував, страждає хребет, кишечник і це далеко не весь список: чим загрожує сидячий спосіб життя