Поля, ліси та водойми є звичайним середовищем існування для отруйних змій і людей, які влітку відправляються в ці місця на відпочинок. Тому, якщо людину вкусила змія — йому необхідно звернутися до лікаря. Він здатний провести ефективну обробку рани і визначитися з лікуванням і профілактикою наслідків. Про це повідомила Валентина Гінзбург, директор Департаменту охорони здоров'я.

Читайте Знай в Google News!

Подібні випадки в населеному пункті є рідкістю, проте слід пам'ятати про те, що укус може бути небезпечним для здоров'я і життя, якщо в організм надійде зміїна отрута. Його дія починається моментально, тому симптоми з'являються дуже швидко.

Серед проявів відзначається відчуття печіння і неспецифічний біль на ураженій ділянці, може початися почервоніння і оніміння шкіри, а також набряк м'яких тканин. Порушується координація тіла і запаморочення, оніміння мови при помітній слабкості в м'язах гортані. Ще може з'явитися нудота, блювота і підвищення температури тіла. Настає зниження артеріального тиску, сонливість і втрата свідомості, через що виникає загроза паралічу дихальних м'язів.

Змія, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Звернення до лікаря обов'язково, так як токсин здатний викликати ураження клітин серцевого м'яза і печінки, і ниркову недостатність.

До зустрічі з фахівцем необхідно зупинити поширення токсину. Першорядно — видалити отруту з рани за допомогою медичної банки або звичайного склянки. Його порожнину необхідно обвести запаленим гнотом і прикріпити до рани, після чого тканина тіла повинна бути втягнута всередину. Висмоктування отрути ротом небезпечно для людей з наявністю карієсу зубів, тріщин мови і губ.

Необхідно забезпечити максимальне знерухомлення ураженої кінцівки, щоб мінімізувати поширення отрути організмом. Укушену ділянку тіла не можна вирізати або припікати.

"Фахівці стверджують, що змія не нападає на людину першою. Її укус-акт самозахисту. Тому кращою профілактикою таких неприємностей є уважність. Проявляйте її коли перебувати на природі. Намагайтеся випадково" не потурбувати "змію, наступивши на неї або зачепивши палицею, і майже гарантовано ваш відпочинок не перетвориться на порятунок життя", — підсумувала директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на запорізькому курорті спіймали медузу-гіганта - величезна голова і отруйні щупальця.

Як повідомляв "Знай.ua", під Чернівцями повзуча тварюка напала на дитину-укус, крик, реанімація.

Знай.ua писав, що під Києвом з розплідника втекла рись, хижака шукають усім світом.