Вживання протеїнового коктейлю безпосередньо перед сном збільшує приріст м'язової маси.

До такого висновку прийшли вчені з Маастрихтського університету після того, як вивчили вплив прийому казеїнових білків вночі після заняття важкою атлетикою в тренажерному залі, пише Daily Mail.

Дослідження виявило, що вживання протеїнових коктейлів перед сном призводить до більш ефективному спалюванню жиру в організмі.

Приготування протеїнового коктейлю

"Кілька одноденних досліджень показали, що споживання протеїну перед сном збільшує синтез м'язового білка під час нічного сну у молодих людей", — заявив автор дослідження Тім Снайдерс.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

У рамках цього дослідження вчені вивчили показники здоров'я 44 здорових молодих чоловіків, які проходили 12-тижневу програму важкої атлетики.

Половина добровольців отримувала нічний протеїновий коктейль, до складу якого входили 30 г казеїну і 15 г вуглеводів, а інша половина — напій без цих компонентів.

Як показали дослідження, група, яка випивала протеїновий коктейль перед сном, ефективніше нарощувала м'язову масу.

Наявні дані також свідчать про те, що вживання білка може поліпшити якість сну, зберігаючи при цьому стрункість організму.

Протеїнові коктейлі і гантелі

Слід зазначити, що м'язи можуть рости і відновлюватися тільки тоді, коли в крові є в наявності потрібні структурні елементи — амінокислоти з білка.

Але, на відміну від глюкози, організм не зберігає і не виділяє амінокислоти для підтримки циркулюючого рівня, тому наш організм отримує з протеїну..

Доктор Снайдер утверждае, що першим досліджував, який ефект надає протеїновий коктейль перед сном порівняно зі споживанням одного і того ж кількості протягом дня.

І, незважаючи на поширену думку, що їжа перед сном може не дати вам заснути, він виявив, що вживання коктейлю перед сном не призводить до неспокійної ночі.

Дивіться також: Тіло людини. Межі можливого.

Нагадаємо, експерти в області охорони здоров'я стверджують, що регулярні заняття c гантелями і гирями зміцнюють здоров'я людей літньому віці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, чому літнім людям потрібно займатися єдиноборствами.