Ківі є фруктом, в якому міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів. Проте далеко не всім він буде корисний і здатний завдати більше шкоди, ніж користі.
Навіть у здорової людини без алергічних реакцій регулярне надмірне вживання ківі може викликати гіпервітаміноз вітаміну С, адже у ківі міститься в 4 рази більше, ніж у лимоні.
Людям, які страждають діареєю, протипоказано ківі в раціоні. Також варто виключити людям з підвищеною кислотністю шлунка і різними розладами шлунково-кишкового тракту.
Ківі не варто додавати в раціон маленьких дітей, адже він є алергеном. У дорослих, які страждають від алергії на ківі, може виникнути дерматоз глотки, набряк язика і напади астми.
В Україну йде різке похолодання: у деяких областях вдарять морози
Нові зміни у тарифах на електроенергію: гаманці українців добряче "схуднуть"
"Київстар", Vodafone та lifecell: на скільки зростуть тарифи у грудні
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Автори стверджують, що здорове харчування населення, яке досягне 10 мільярдів людей до 2050 року, неможливо без зміни дієти, поліпшення виробництва продовольства та скорочення харчових відходів.
Комісія EAT-Lancet — це трирічний проект, в якому беруть участь 37 експертів з 16 країн, що працюють в області охорони здоров'я, харчування, екології, продовольчих систем, економіки і політичного управління.
Нагадаємо, чому не можна пити газовані напої. Вживання солодких газованих вод під час занять спортом у жарку погоду провокує захворювання нирок.
Як повідомляв Знай. ua, українська кухня вбиває: третина всього населення вмирає від неправильного харчування. Вченими з Єнського університету в Німеччині був складений рейтинг країн, де найвища смертність від серцевих захворювань із-за шкідливої їжі.
Знай. ua писав, що медексперти вказали на "тихого вбивці" печінки. Хронічну хворобу печінки недарма називають тихим убивцею.