Бутильована вода набагато корисніше для заварки зеленого чаю, ніж проточна.

До такого висновку прийшли дослідники з Корнельського університету, проаналізувавши концетрацию антиоксидантів у заварених напоях, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, в чаї, приготовленому на бутильованої воді, рівень галата епігаллокатехіну був у два рази більше.

Галат епігаллокатехін — це натуральний антиоксидант, що містяться у зеленому чаї. Корисний для мозку і серця

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

У рамках дослідження вчені заварили 2,5 грама зеленого чаю 125 мл води температурою 80°C. Тривалість заварки склала близько трьох хвилин. Потім напій профільтрували через спеціальну сіточку.

Команда вчених виміряла рівень катехінів і запропонували спробувати напої близько 100 добровольців.

Учасники експерименту розповіли про свої уподобання в чайних напоях, а потім продегустували шість заваров: три чорних і три зелених.

Кожен зразок оцінювався за шкалою від одного до дев'яти балів в залежності від того, на скільки сподобався смак і зовнішній вигляд.

Добровольці повинні були скласти шкалу солодощі, гіркоти, кислотності чаю.

Результати показали, що рівень вмісту катехінів в зеленому чаї "різко знизився" в чаї, звареному кип'яченою проточною водою. Аналогічний ефект не спостерігався у чорного чаю.

Дослідники стверджують, що це пов'язано з тим, що вміст кальцію, магнію та заліза у водопровідній воді вище.

Споживачам подобався зелений чай, приготовлений на проточній воді більше, ніж бутильованої, бо мав більш солодкий смак.

Але чорний чай, зварений у водопровідній або бутильованої води, не відрізнявся.

Слід зазначити, що катехіни, що містяться в чаї, уповільнюють прогресування хвороби Альцгеймера.

Крім того, інші компоненти зеленого чаю (кофеїн та амінокислота L-теанін) знижують рівень холестерину, зменшують ризик виникнення раку і хвороби Паркінсона.

Нагадаємо, що солодка газована вода, фруктові соки, пиво і чай підвищують ризик виникнення захворювання нирок на 61 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що китайські вчені виявили різновид дикого чаю, в якому міститься низький відсоток кофеїну.