Бутильована вода набагато корисніше для заварки зеленого чаю, ніж проточна.
До такого висновку прийшли дослідники з Корнельського університету, проаналізувавши концетрацию антиоксидантів у заварених напоях, повідомляє Daily Mail.
Галат епігаллокатехін — це натуральний антиоксидант, що містяться у зеленому чаї. Корисний для мозку і серця
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
У рамках дослідження вчені заварили 2,5 грама зеленого чаю 125 мл води температурою 80°C. Тривалість заварки склала близько трьох хвилин. Потім напій профільтрували через спеціальну сіточку.
Команда вчених виміряла рівень катехінів і запропонували спробувати напої близько 100 добровольців.
Учасники експерименту розповіли про свої уподобання в чайних напоях, а потім продегустували шість заваров: три чорних і три зелених.
Кожен зразок оцінювався за шкалою від одного до дев'яти балів в залежності від того, на скільки сподобався смак і зовнішній вигляд.
Добровольці повинні були скласти шкалу солодощі, гіркоти, кислотності чаю.
Результати показали, що рівень вмісту катехінів в зеленому чаї "різко знизився" в чаї, звареному кип'яченою проточною водою. Аналогічний ефект не спостерігався у чорного чаю.
Дослідники стверджують, що це пов'язано з тим, що вміст кальцію, магнію та заліза у водопровідній воді вище.
Споживачам подобався зелений чай, приготовлений на проточній воді більше, ніж бутильованої, бо мав більш солодкий смак.
Але чорний чай, зварений у водопровідній або бутильованої води, не відрізнявся.
Слід зазначити, що катехіни, що містяться в чаї, уповільнюють прогресування хвороби Альцгеймера.
Крім того, інші компоненти зеленого чаю (кофеїн та амінокислота L-теанін) знижують рівень холестерину, зменшують ризик виникнення раку і хвороби Паркінсона.
Нагадаємо, що солодка газована вода, фруктові соки, пиво і чай підвищують ризик виникнення захворювання нирок на 61 %.
Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Також "Знай.uа" писав, що китайські вчені виявили різновид дикого чаю, в якому міститься низький відсоток кофеїну.