Поживні речовини, що містяться у м'ясі, яйцях, жирній рибі, горіхах і зелені, допомагають запобігти розвитку хвороби Альцгеймера у майбутніх поколінь.

Мова йде про холін (колись званий вітамін В4), який стимулює активність мозку, захищає його від нейротоксинів та підвищують інші функції, повідомляє Daily Mail.

Продукти, в яких міститься холін

У рамках експериментів на гризунах вчені з Університету штату Арізона виявили, що якщо утримувати вагітних мишей із хворобою Альцгеймера на холінової дієті, їх потомство піддається меншому ризику захворювання мозку.

Більш того, схоже, що холін передається з покоління в покоління, справляючи захисну дію на майбутній виводок, тим самим демонструючи нові перспективи у лікуванні хвороби Альцгеймера.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Дивне відкриття може привести до того, що вагітним жінкам будуть рекомендовані добавки холіну.

Слід зазначити, що для виникнення шкідливих побічних ефектів від прийому потрібно приблизно в дев'ять разів більше рекомендованої добової дози.

Як пояснили вчені, холін використовується організмом для вироблення ацетилхоліну — важливого нейротрансмітера, необхідного для функціонування мозку і нервової системи.

Речовина допомагає знизити рівень амінокислот, що беруть участь в утворенні бета-амілоїдів — біомаркерів хвороби Альцгеймера.

Хвороба також характеризується запаленням і підвищеною активністю в мікрогліях, які діють в якості системи очищення мозку.

Холін ж допомагає підтримувати роботу мікроглії в робочому стані.

Слід зазначити, що попередні дослідження показали, що люди, які мали велику кількість холіну в своєму раціоні харчування, краще виконують тести на пам'ять і з меншою ймовірністю демонструють зміни мозку, пов'язані з деменцією.

Нагадаємо, гормон, що вивільняється під час тренувань, захищає мозок від хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Єльського університету визначили питной коктейль із синтетичних молекул, який перешкоджає розвитку перших стадій хвороби Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що медичні фахівці вважають, що ефективна вакцина проти деменції буде створена через 10 років.