Препарати поділяють на ті, які вводяться у вену, підшкірно або внутрішньом'язово. Від способу введення залежать і правила введення ін'єкцій. Однак існує кілька загальних правил.

Про це в інтерв'ю для Здоров'я 24 повідомила головна медична сестра європейської мережі медичних установ Medicover Ольга Наконечна.

"Обов'язковою умовою є ретельно вимиті руки, одягнені гумові рукавички. Далі слід оглянути ампулу, переконатися в правильності назви і концентрації препарату. Необхідно підготувати стерильний шприц, вату, спиртові серветки. Набрати в шприц необхідну кількість препарату, не торкаючись голкою стінок ампули. Протерти спиртовою серветкою ділянку шкіри для введення препарату, підняти шприц голкою вгору і випустити невелику кількість препарату, щоб в шприці не залишилося повітря. Тільки після цього вводиться голка, згідно з видом ін'єкції", - пояснює медична сестра.

Менш болючим, всупереч поширеній думці, є повільне введення ін'єкції. Чим швидше вводиться ліки, тим більш болючою може бути процедура для пацієнта.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Після уколу потрібно витягти голку і протерти місце уколу спиртовою серветкою і трохи розтерти місце введення.

У разі, якщо пацієнту необхідний тривалий курс лікування, ін'єкції рекомендують робити по черзі в обидві сідниці, кожен раз відступаючи приблизно по 1 см від місця попереднього уколу.

Нагадаємо, що потрібно знати українцям під час епідемії грипу. Не варто забувати і про щеплення.

Як повідомляв Знай. ua, "умные" татуювання не дадуть вам згоріти на сонці. І захистять від раку шкіри.

Знай. ua писав, що астму навчилися передбачати по інтернету. Створено унікальний веб-додаток.