Аналіз розміру зіниць дозволяє встановити рівень стресу у людини.

Вчені з Університету Міссурі виявили, що розмір зіниць змінюється, коли ми стикаємося з багатозадачністю і несподіваними проблемами, повідомляє Daily Mail.

Медики сподіваються, що їх відкриття призведе до появи інструмента, який роботодавці зможуть використовувати для моніторингу, як їх співробітники справляються з роботою перш, ніж з'являться ознаки "перегорання".

У рамках дослідження медики відстежували за допомогою технології захоплення руху і стеження за рухом очей у добровольців, поки вони сиділи у диспетчерській імітаційного нафтегазопереробного заводу. Учасники повинні були реагувати на несподівані зміни

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Результати показали, що при виконанні простих завдань руху очей учасників були досить передбачувані, але вони ставали більш нестійкими з числом поставлених завдань і несподіваних ситуацій.

Дослідники порівняли отримані результати з даними NASA, які оцінювали, як змінюються зіниці астронавтів у відповідь на стрес.

Поєднання цих двох наборів даних дозволяє припустити, що розмір зіниць людини при стресі змінюється аномально.

Дослідники сподіваються, що одного разу розширення зіниць буде використано для моніторингу, наскільки добре співробітники справляються зі стресом на роботі в лікарнях, офісах і заводах.

Раніше дослідження Фонду психічного здоров'я показало, що з 4 619 учасників 74 % визнали, що вони постійно страждали від стресу на роботі: з них у 51 % спостерігалася депресія, а у 61 % — тривога.

Нагадаємо, стресові події, що виникають ввечері, вивільняють менше гормону стресу, на відміну від ранкових переживань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" японські дослідники з Університету Кагошими в лабораторних умовах продемонстрували заспокійливі властивості лаванди.

Також "Знай.uа" писав, що запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.