Найбільше дослідження, яке було проведене під керівництвом міжнародної команди вчених, виявило одинадцять нових генів, пов'язаних з епілепсією.

Дослідники порівняли генетичні дані понад 15 000 чоловік з епілепсією з даними 30 000 осіб без епілепсії. Метод дозволив виявити потенційні фактори, що сприяють найбільш поширеним формам цього захворювання, повідомляє журнал Science Daily.

Також фахівці виявили ще близько 166 сучасних препаратів, що можуть впливати на ці гени.

Медики вважають, що їх відкриття приведе до розробки персоналізованої терапії для пацієнтів з важкою і складною епілепсію.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

У науковій роботі взяли участь близько 150 дослідників з Європи, Австралії, Азії, Південної Америки та Північної Америки. Вони працювали разом в рамках Консорціуму Міжнародної ліги боротьби проти епілепсії (ILAE).

Консорціум ILAE був сформований дослідниками в 2010 році. Вчені вирішили, що складність генетичних і екологічних факторів, що лежать в основі епілепсії, зажадає аналізу великих наборів даних і, отже, безпрецедентного співробітництва в міжнародному масштабі. Науковий фонд Ірландії (SFI) частково профінансував останнє дослідження.

"В подальшому ми плануємо провести ще масштабнішу вибірку, а потім скомпонувати всю інформацію конкретних груп пацієнтів і гени, які впливають на їх тип епілепсії для випробування нових методів лікування", — резюмував один з дослідників Сем Беркович з Університету Мельберна (Sam Berkovic).

Нагадаємо, голландські вчені розробили новий високотехнологічний браслет, який виявляє 85 % важких нападів епілепсії у нічний час.

Як повідомляв портал "Знай.uа" британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, що британські вчені винайшли високотехнологічне кільце, яке дозволить попередити хропіння і апное уві сні, що збільшують ризик виникнення серцевих нападів і інсультів.