Короткі та холодні зимові дні можуть відбити бажання заняттям спортом у багатьох. Рухатися вже не так просто, а погода і пригнічений настрій часто перешкоджають щоденним тренуванням.

Однак для справжніх поклоников активного способу життя дощ, бруд, сніг і ожеледиця зовсім не перешкода, повідомляє The Guardian.

Тим не менше, якщо ви тільки недавно відмовилися від сидячого способу життя і готові ризикувати, щоб розвивати своє тіло, зміцнювати м'язи і здоров'я, то наступні шість способів допоможуть вам не звертати увагу на зиму і продовжувати заняття:

Найдити собі компанію

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Якщо вас не бентежать групові тренування, то найдити товариша для спільних вправ. За словами доктора Джо Костелло, старшого викладача фізіології вправ в Університеті Портсмута, інші люди збільшують мотивацію на заняття спортом навіть в холодну погоду.

Одягайтеся тепліше

"Не буває поганої погоди, буває невідповідний одяг", — колись сказав автор путівника "Прогулянка від узбережжя до узбережжя" Альфред Уейнрайт. Одягайтеся тепліше (в одязі, яка дозволить вам рухатися) і не забувайте про рукавички і шапки.

Різноманітність у тренуваннях

Виконання однієї і тієї ж вправи швидко надоїдає. Невелике дослідження, проведене в Університеті Флориди на 114 добровольцях, показало, що учасники, які повторювали одні і ті ж вправи (три рази в тиждень), з більшою ймовірністю кидають цю справу.

Тренуйтеся вдома

Якщо вам не подобається ідея займатися під фітнес-курс з YouTube, то завжди можна знайти програму, яка підійде саме вам або закритий платний тренінг. До того ж більшість звичайних вправ спокійно можна проробляти в чотирьох стінах.

Слідкуйте за розкладом

Існує безліч додатків і гаджетів, які допоможуть стежити за спортивним прогресом. Позначки, графіки в календарі або діаграми візуалізують ваші успіхи в тренуваннях.

Не забувайте відпочивати

Згідно даним Мичиганського державного університету, спортсмени, які позбавлені сну, можуть відчувати тонкі зміни рівня гормонів, що призводить до більш високих рівнів кортизолу і зниження рівнів гормону росту людини, який активний у період відновлення тканин.

Нагадаємо, раніше дослідники з Лейпцігського університету в Німеччині визначили типи фізичних вправ, які уповільнюють процеси біологічного старіння.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, що участь у великих марафонах без попередньої підготовки може призвести до проблем із серцем.