Люди діляться на два види – жайворонки та сови. Перші рано прокидаються та рано лягають спати, другі ж навпаки – до пізньої ночі не можуть заснути, а вранці сплять до обіду. Свої переваги та недоліки мають і ті, й інші. Але вчені все ж відзначають, що більше шансів на успіх мають саме жайворонки. Пропонуємо вам 5 причин, чому ж таки варто змушувати себе прокидатися раніше.

Це покращує здоровя

Ранній підйом однозначно дає більше часу на збори та налаштування на гарний день. Випити кави, переглянути соціальні мережі, якісно підібрати стильний лук – все це можна встигнути та навіть зробити без поспіху, а з задоволенням, якщо прокинутися на півгодини раніше. Наукові дослідження доводять, що жайворонки мають краще здоров’я через більшу кількість часу на ранкові клопоти.

Він допомагає схуднути

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Вчені стверджують, що сови більше схильні до повноти, адже вони частіше харчуються пізно вночі. Жайворонки навпаки ж їдять більше в першу половину дня. А також люди, які раніше прокидаються, мають більше часу на фізичні навантаження й спорт. Сови у свою чергу більше часу проводять сидячи за телевізором чи комп’ютером.

Жодної прокрастинації

Люди, які прокидаються рано, схильні планувати свій день та ефективно витрачати власний час. Саме в першій половині дня людина має найбільше сил для роботи та вирішення справ. Цей показник падає після заходу сонця. Тому сови схильні відкладати усе на потім.

Це дає більше енергії

Організм людини надзвичайно складний. Усі процеси всередині нас розпочинаються близько 5-ти ранку. Жайворонки використовують усі резерви організму максимально. Ранній підйом заряджає енергією на весь день.

З’являється почуття задоволення і щастя

Такого висновку дійшли вчені з Іспанії. Жайворонки частіше кажуть, що вони задоволені життям і менше відвідують психолога. Цьому сприяють усі вище зазначені фактории.

Нагадаємо, що у Броварах Київської області у відділенні дитячої лікарні обвалилася цегляна кладка.

Раніше “Знай.ua” писав, що відома українцям своїми неактуальними та недоречними порадами блогероміністр охорони здоров'я Уляна Супрун знову взялася за своє. Тепер вона почала рекламувати мобільний додаток, який є так званим ВІЛ-тестом "100% життя".

Знай.ua” писав, лікарів змусять приховувати діагнози дітей: у Супрун блиснули черговим маразмом.