Дослідники з університету Південної Каліфорнії розробили вакцину проти поліомієліту, яка не вимагає низьких температур для збереження.

Ліки можна заморозити до стану порошку, а потім тримати при кімнатній температурі протягом чотирьох тижнів, повідомляє Science Daily.

Потім речовину можна повернути знову в рідкий стан. Поки що її ефективність перевірена лише на лікуванні поліомієліту у мишей.

Слід зазначити, що поліомієліт практично знищений, у 2017 році зафіксували всього 22 випадки в світі. Це інфекційне захворювання викликає довічний параліч та інвалідність в основному у маленьких дітей. Тим не менш, в країнах, де показники вакцинації низькі, маленькі діти піддаються ризику.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Найбільша проблема, яка пов'язана з повною ліквідацією, полягає у створенні термостабильної вакцини для використання в країнах, де холодильне устаткування недоступне. Повідомлялося про недавні випадки поліомієліту в Нігерії, Папуа-Новій Гвінеї, Сирії та Пакистані.

Раннє дослідники вже усували вологу з допомогою вакцин сублімаційної сушки, а потім створили термостабільні зразки проти кору, черевного тифу та менінгококової інфекції. Але вчені так тоді і не змогли створити вакцину проти поліомієліту, яка продовжує працювати після сублімаційного сушіння та регідратації.

Професор Ву-Цзінь Сін ( Woo-Jin Shin) і його колеги використовували дві лабораторні методики — рідинну хроматографію і високопродуктивний скринінг — які дозволяли їм аналізувати великий обсяг інгредієнтів і складів, поки вони не знайшли той, який працював.

Нагадаємо, вчені створили нову єдину вакцину від сибірської виразки і легеневої чуми.

Як повідомляв портал "Знай.uа" завдяки електричному імплантату, який стимулює нерви на спинний хорде, 29-річний чоловік з параплегією зміг знову пересуватися.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.