Три-чотири чашки кави кожен день зменшують ризик розвитку діабету 2-го типу.
Дослідники з Інституту наукової інформації про каву проаналізували дані 30 досліджень, в яких брали участь близько 1,2 мільйона людей, повідомляє Daily Mail.
Тим не менш, аналогічний профілактичний ефект надала і кава без кофеїну.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Ризик розвитку діабету 2-го типу знижувався до семи відсотків з кожної додаткової чашкою споживаної кави.
За словами експертів, еспрессо, латте і капучіно корисні, проте краще утриматися від додавання цукру або сиропу.
Вважається, що справа в комбінації сполук, присутніх в каву: тригонелін, кафестоль і хлорогенова кислота. Дослідники припустили, що вони можуть надавати антиоксидантну або протизапальну дію на організм.
Поєднання хлорогенової кислоти і тригонелiну знижує реакцію на глюкозу і інсулін.
Ще дві теорії побудовані на тому, що кава підвищує температуру організму або збільшує різноманітність мікробіома пацієнтів.
Команда вважає, що кава допомагає збільшити рівень інсуліну і поліпшити споживання глюкози в м'язах.
Тим не менш, всі компоненти, взяті індивідуально, схоже, не мають позитивних ефектів, які виникають при споживанні чашки кави.
Типова чашка кави містить 75 мг кофеїну. Європейські представники харчової промисловості заявляють, що щоденне споживання має становити не більше 400 мг.
Слід зазначити, що нове дослідження підтвердило висновки інших наукових робіт, які встановили зв'язок між споживанням кави і зменшенням ризику діабету 2-го типу.
Нагадаємо, щоденне вживання чашки чаю або жмені ягод защищает від серцевих захворювань.
Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральну кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.