На Росію можуть у будь-який момент обрушитися уламки ядерних реакторів з цвинтарної орбіти радянських космічних апаратів.

Про це повідомив учений з Інституту космічних досліджень РАН Натан Ейсмонт, передають росЗМІ.

"Був неприємний випадок, коли апарат з ядерним реактором, що літає на великій висоті зруйнувався. І якщо сам апарат ніколи в щільні шари атмосфери не повинен увійти, то осколки, які утворилися, краплі палива, швидко знижуються і можуть потрапити в атмосферу. Мабуть, рішення запускати ці апарати на орбіту поховання було не зовсім вдалим, і проблема залишається", - вважає Ейсмонт.

орбіта поховання космічних апаратів

Також він додав, що Рада РАН по космосу запропонувала російським відомствам ретельніше стежити за космічними апаратами та оцінювати ймовірність їх зустрічі з земною поверхнею.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Нагадаємо, що супутник телевізійного мовлення Spaceway-1 компанії DirecTV може будь-якої хвилини вибухнути на орбіті Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені вважають, що побудувати марсіанську місячну базу буде значно дешевше, ніж базу на самій планеті.

Також портал Знай.uа писав, транзитний супутник екзопланетного обстеження (TESS) виявив свою першу планету-аналог Землі.