Мабуть, у світі не знайдеться жодної людини, якій не подобався би вишуканий італійський десерт тірамісу.
Однак відправлятися заради нього в ресторан не обов'язково. Тірамісу можна легко приготувати вдома, пише Clutch.
Вам знадобиться:
- 4 яйця
- 100 г цукру
- 350 мл звареної кави
- 500 г маскарпоне
- 250 г печива Савоярді
- какао-порошок
- 2-3 ст.л. вина або рому, лікеру, бренді, коньяку
Як приготувати:
Популярні новини зараз
Показати ще
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- Відокремте яєчні жовтки від білків.
- Жовтки змішайте з цукром і добре розітріть.
- Додайте до суміші маскарпоне і перемішайте.
- Збийте білки до утворення піни.
- Змішайте білкову та жовткову суміш.
- Занурте палички Савоярді у холодну каву з додаванням вина, рому або лікеру. Робіть це дуже швидко, щоб вони не встигли розмокнути і поламатися.
- Викладіть палички, змочені в каві, у форму.
- На палички викладіть крем і розрівняйте.
- Поставте в холодильник на 6 годин.
- Просійте через сито какао і прикрасьте їм десерт.
Дивіться рецепт тірамісу від Юлії Висоцької
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, як приготувати улюблені чіпси за 5 хвилин.