У літню спеку погано себе почувають не лише люди, а й продукти - за високих температур вони швидко псуються. Як мінімум - гроші на вітер, як максимум - отруєння.
Ми розповімо, як правильно спакувати продукти в дорогу, щоб вони якомога довше залишалися свіжими.
1) Якщо ви часто подорожуєте, є сенс обзавестися спеціальними пристосуваннями для перевезення продуктів на великі відстані. На щастя, у магазинах представлений широкий асортимент автохолодильників, сумок-контейнерів і акумуляторів холоду - це герметичні блоки, які потрібно попередньо покласти до морозильної камери.
2) Відварені напередодні від'їзду курка, яйця і картопля "проживуть" довше, якщо загорнути їх у фольгу. Ковбасу вибирайте сирокопчену або в'ялену, змастіть рослинною олією і теж упакуйте у фольгу.
3) Варені яйця з нетріснутою шкаралупою можуть зберігатися 2-3 дні за кімнатної температури. А якщо ви у задушливому поїзді - краще з'їсти їх якомога швидше. Те саме стосується і м'яса.
Стосується всіх одержувачів пенсій: українцям дали 30 днів на явку до ПФУ
Українці не підозрюють про наслідки: які пастки приховує "Національний кешбек"
Помилка може дорого обійтися: що змінилося у правилах передачі показників лічильників газу
ТЦК вичищають села – йдуть до тих, хто слабший: військовий обурився несправедливістю мобілізації
4) Аби подовжити термін зберігання, покладіть на дно і з боків пакету або сумки щільну тканину, загорніть продукти у фольгу, потім у поліетиленовий пакет, потім у рушник і вже тоді відправляйте у сумку.
5) Щоб зробити похідний холодильник, наповніть пластикову пляшку водою і залиште на ніч у морозилці. Вранці покладіть крижану пляшку в сумку до запакованих продуктів і щільно вкрийте.
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, як пережити подорож у задушливому поїзді.