Сир – це продукт, який швидко псується або висихає при неправильному зберіганні.
Однак існують способи, які допомагають продовжити його свіжість та уникнути плісняви. Фахівці з Virginia Hayward поділилися порадами в статті для видання Express.
Зберігання сиру у холодильнику зазвичай викликає утворення твердого шару на його поверхні через сухе повітря. Крім того, якщо сир залишити відкритим, він може втратити свій смак. Люди часто загортають його в харчову плівку або фольгу, але ці методи не найкращі.
Експерти пояснюють, що плівка не дає продукту "дихати" і призводить до накопичення вологи, що сприяє розвитку бактерій. Фольга, хоча і краще за плівку, все одно не є оптимальним варіантом, оскільки вона може передати продукту металевий присмак і також утримує вологу.
Перерахунок пенсій з 1 березня: хто отримуватиме на 1000 грн більше
Обіцяну індексацію пенсій майже не відчуєте: підвищення вистачить хіба що на хліб і пачку крупи
Українців чекають податкові потрясіння: що треба знати
"Обіймаю вас, мої нікчемні...": Оля Полякова звернулася до українців
Найкращим варіантом є зберігання сиру в папері для випічки, оскільки він дозволяє продукту "дихати"і захищає від висихання. Після того, як сир обгорнуто в два шари паперу, його можна покласти в пластиковий контейнер і зберігати в верхній частині холодильника, де температура залишається стабільною.
Важливо уникати зберігання сиру в дверцятах холодильника, оскільки там температура постійно змінюється. Ці поради допоможуть зберегти сир свіжим і смачним на довший період.
Також наш портал інформував, натуральні вітаміни взимку більше не по кишені: ціни на фрукти стрибають догори
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що до України завезли небезпечні фрукти: що варто перевірити
Вам буде цікаво дізнатися паличка "лікарської" вже по 489 грн: супермаркети змінили цінники вареної ковбаси, сардельок та сала