Сир – це продукт, який швидко псується або висихає при неправильному зберіганні.
Однак існують способи, які допомагають продовжити його свіжість та уникнути плісняви. Фахівці з Virginia Hayward поділилися порадами в статті для видання Express.
Зберігання сиру у холодильнику зазвичай викликає утворення твердого шару на його поверхні через сухе повітря. Крім того, якщо сир залишити відкритим, він може втратити свій смак. Люди часто загортають його в харчову плівку або фольгу, але ці методи не найкращі.
Експерти пояснюють, що плівка не дає продукту "дихати" і призводить до накопичення вологи, що сприяє розвитку бактерій. Фольга, хоча і краще за плівку, все одно не є оптимальним варіантом, оскільки вона може передати продукту металевий присмак і також утримує вологу.
Скасували географію 10 класу, але додали новий предмет 8 та 9: у школах запровадять новий урок
Відкриєте рота - залишитеся без прав: українських водіїв застерегли від розмов з поліцейськими
Обмінники та банки перестали купувати 100 доларів: що не так у купюрах, які приносять українці
Українці отримають по 11 000 гривень: кому приготували нові виплати
Найкращим варіантом є зберігання сиру в папері для випічки, оскільки він дозволяє продукту "дихати"і захищає від висихання. Після того, як сир обгорнуто в два шари паперу, його можна покласти в пластиковий контейнер і зберігати в верхній частині холодильника, де температура залишається стабільною.
Важливо уникати зберігання сиру в дверцятах холодильника, оскільки там температура постійно змінюється. Ці поради допоможуть зберегти сир свіжим і смачним на довший період.
Також наш портал інформував, натуральні вітаміни взимку більше не по кишені: ціни на фрукти стрибають догори
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що до України завезли небезпечні фрукти: що варто перевірити
Вам буде цікаво дізнатися паличка "лікарської" вже по 489 грн: супермаркети змінили цінники вареної ковбаси, сардельок та сала