У майбутньому українські в'язні зможуть ненадовго залишати колонії, але лише в особливих випадках і за суворих умов. Уряд схвалив новий законопроєкт, який дозволить деяким засудженим вийти за межі в'язниці, якщо трапиться щось серйозне у їхній родині.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, написавши у Telegram.

Наприклад, якщо у в'язня помре близький родич або у когось із рідних виявлять важке захворювання, яке загрожує життю, він зможе отримати дозвіл на тимчасовий виїзд. Але такий привілей доступний далеко не всім.

ув'язнений

Законопроєкт стосується лише тих, хто утримується в колоніях мінімальної чи середньої безпеки, а також у виховних в'язницях. Залежно від обставин ув'язнені зможуть вийти на сім днів, а також отримати до трьох днів на дорогу.

Популярні новини зараз

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями

Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Показати ще

Для інших ув'язнених, які не підпадають під ці категорії, можливий короткостроковий вихід на день, але тільки під охороною. Цікаво, що витрати на охорону в таких випадках оплачуватимуть або самі ув'язнені, або їхні сім'ї.

Нагадаємо, в Індії дітей вчать красти у спеціальних "школах": батьки платять по $3 тис. за курс і пишаються успіхами

Раніше ми писали, жінка підпалювала поля, щоби фліртувати з пожежниками: 51 річний чоловік теж "попався"

Крім того, Знай.ua повідомляв, адвокатів пускають до в'язниць, але не до ТЦК: Лубінець нагадав українцям важливе правило