У спробах зменшити витрати на комунальні послуги деякі споживачі намагаються схитрувати та користуватися послугами в обхід системи обліку. Про наслідки для таких заповзятливих громадян нагадує Київська філія "Газмережі".

Люди нерідко мають на меті заощадити на платіжках та здійснюють неправомірне втручання в газорозподільну систему, щоб під'єднати газ без дотримання процедур та оплати.

Газові плити. Фото: скрін youtube

Які наслідки дасть авантюра:

  • врізання часто не герметичні та пропускають газ - це несе пряму загрозу здоров'ю та життю;
  • у разі виявлення порушення газовики виписують акт про порушення та проводять донарахування неврахованих обсягів газу, суми можуть бути дуже значними.

Газовики, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Втім, як наголошують "Газмережі", на компенсації збитків для порушника може все не закінчиться. Додатково можуть стягнути плату за усунення пошкоджень, що виникли внаслідок втручання споживача у газорозподільчу систему.

"Під час таких неправомірних втручань доведеться не лише компенсувати вартість використаного блакитного палива, але й покрити витрати на усунення наслідків пошкоджень", - попередили споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повинен зробити кожен: "Газмережі" закликали поспішити, доки не прийшли холоди.

Також наш портал інформував покарання за відмову від перевірки лічильників: українців попередили про дорогі наслідки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що "Газмережі" закликали по-новому розраховуватися за доставку газу: інструкція для споживачів.