У Києві можна отримати чисту, питну воду безкоштовно, бювети можуть бути розташовані навіть біля вашого дому, що дуже зручно у спеку, і також вони абсолютно безкоштовні.

Стан бюветів із чистою питною водою, яка не надходить з Дніпра та Десенки, можна легко перевірити за допомогою спеціальної інтерактивної мапи. На цій карті червоним кольором позначені ті бювети, які перебувають на ремонті або закриті на тривалий період.

бювет, скріншот
ютуб, скріншот

Станом на кінець тижня в Києві не працюють лише 5 бюветів. Це помітний прогрес, адже ще тиждень тому на технічній паузі було понад десяток.

Бювет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

На мапі також можна побачити, яка організація відповідає за роботу бювету: це або "Київводоканал", або "Київводфонд". Більшість бюветів на сьогоднішній день знаходяться у підпорядкуванні саме "Київводфонду", який займається їх обслуговуванням та ремонтом. Глибина свердловин, з яких надходить вода, становить від 150 до 250 метрів, що забезпечує високу якість питної води для мешканців міста.

Якщо ви хочете дізнатися більше про стан конкретного бювету або повідомити про несправність, можна звернутися до бюветного відділу за телефоном: (044) 333-81-80.

Нагадаємо, ситуація з річкою Сейм та Десна, Міндовкілля розповіли про ситуацію із забрудненням.

Проривів взимку буде менше, киянам обіцяють оновлені котельні- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, ціни на аренду в Києві, за квартиру доведиться платити дедалі більше.