Війна в Україні змусила мільйони людей покинути свої домівки та шукати прихисток у більш безпечних регіонах. Це призвело до значного зростання попиту на орендне житло, що, в свою чергу, вплинуло на ціни та переваги орендарів. Експерти розповіли, на що найбільше звертають увагу при виборі квартири та які прогнози.

Про це розповідають "Українські національні новини".

За словами експертів з нерухомості, на ринку оренди житла зараз користуються попитом квартири, які відповідають наступним критеріям:

  • Невисока поверховість

Багато людей, рятуючись від обстрілів, не мали часу збирати речі, тому їм потрібна квартира, куди можна швидко піднятися без ліфта. Крім того, під час відключень електроенергії, які в Україні трапляються нерідко, жити на нижніх поверхах набагато зручніше.

Популярні новини зараз

Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті

Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Оренда квартири, фото YouTube

  • Наявність газу

Газ – це не лише можливість готувати їжу, але й обігрівати квартиру взимку. В умовах дефіциту електроенергії та перебоїв з її постачанням газ стає практично незамінним джерелом тепла.

  • Невелика площа

Через війну багато людей втратили роботу та джерела доходу, тому вони шукають більш бюджетні варіанти оренди. Як правило, невеликі квартири дешевші, ніж просторі.

  • Зручне розташування

Люди прагнуть жити ближче до роботи, шкіл, магазинів та інших важливих об'єктів інфраструктури. Це економить час та кошти на транспорт.

Важливо зазначити, що ціни на оренду житла в Україні зараз значно вищі, ніж до війни. Це пов'язано з дефіцитом пропозицій на ринку та високим попитом. Орендарі змушені йти на компроміси та обирати не завжди ідеальні варіанти.

Однак, експерти прогнозують, що з часом ситуація на ринку оренди житла буде поступово стабілізуватися. Ціни на оренду почнуть знижуватися, а пропозицій стане більше.

Оренда житла. Фото Freepik

Нагадаємо, скільки сьогодні коштує однокімнатна квартира в різних українських регіонах.

Як повідомляли раніше, в Україні нещодавно ввели новий податок на житло.

Як писав "Знай" раніше, в Україні ввели жорсткі правила перебування в квартирі з домашніми улюбленцями.