Президент Володимир Зеленський підписав закон, який робить обов'язковим страхування цивільно-правової відповідальності власників автомобілів. Цей закон передбачає поступове збільшення максимальних розмірів страхових виплат до рівня, який існує у Європейському Союзі.

Також він впроваджує "європротокол" для швидкого оформлення страхових виплат при ДТП без участі поліції. Зараз максимальна відповідальність страховика становить 320 тисяч гривень на одного постраждалого за здоров'ям і життям і 160 тисяч гривень за майнові збитки, не перевищуючи 800 тисяч гривень на одне страхове випадок.

Автострахування, скріншот: YouTube

Ці суми планується збільшити до 1 млн гривень за особу і 20 млн гривень на одну подію, що стосується будь-якої кількості постраждалих осіб протягом двох років після введення закону.

Закон також впроваджує швидкі гарантійні виплати до 90 днів для потерпілих у разі банкрутства страховика, пряме врегулювання випадків ДТП без участі поліції, а також новий порядок розрахунку відшкодувань і розширення покриття страхування на пасажирів. Термін розгляду заяв на виплату скорочено з 90 до 60 днів з моменту їх подання.

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям

Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Показати ще

Також наш портал інформував, розумний захист: як заощадити до 50% на автострахуванні

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що автоцивілку переведуть в онлайн: водіям пояснили, як і коли запрацює нововведення зі страховкою

Вам буде цікаво дізнатися водіям дозволили не возити з собою автоцивілку: що робити, коли вимагає патрульний