Благовіщення Пресвятої Богородиці для християн третє по важливості свято після Великодня та Різдва Христового. Цього року ми перейшли на новоюліанський календар, а отже дати більшості церковних свят змістились на 13 днів.

У цьому році Благовіщення будемо святкувати 25 березня. За легендою, свято пов’язане зі звісткою про непорочне зачаття Діви Марії. Традиційно це свято проходить перед Великоднем, але від дати останнього зовсім не залежить. За старим стилем ми його відзначали 7 квітня, але через зміщення Різдва за новим календарем, дата Благовіщення також змінилась.

Свято Благовіщення, скріншот: YouTube

Згідно з Біблією, Благовіщення – нагадування про те, що Ісус прийшов у цей світ, щоб дарувати спасіння людству.

У це свято триває Великий піст, а значить що люди, які його дотримуються не вживають м’ясних, молочних страв та яєць. Але у великі свята дозволяють невеликі послаблення. Тож у цей день до столу можна додати рибу, морепродукти та невелику кількість вина. Також дозволяються страви з олією. Важливо, щоб люди пам’ятали – піст не про обмеження у їжі, а очищення душі та помислів.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Благовіщення: джерело: відео з YouTube

Благовіщення вважається великим святом, тож краще відмінити свої справи та сходити до храму, щоб помолитись. В цей день заборонено займатись тяжкою працею, рукоділлям, прибирати за займатись городніми справами. Якщо є така можливість – варто допомогти нужденним.

Нагадаємо, портал Знай інформував, святкування Великодня в 2024 році: як вплине перехід на новий календар на дату свята

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Великдень у 2024 буде пізнім, а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції

Також, наш портал інформував, ажурні млинці на молоці, які завжди виходять: готуємося до Масляної вже зараз