Нещодавно Дунаєвецький районний суд Хмельницької області ухвалив вирок чоловікові, який намагався ухилитися від мобілізації під приводом релігійних переконань.

Згідно з матеріалами справи, мешканця Миколаївської області визнали придатним до військової служби. У травні 2023 року йому надійшов порядок денний з вимогою прибути у військкомат для відправки до військової частини. Проте чоловік категорично відмовився, пославшись на релігійні переконання.

мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали

На суді він підтвердив, що розуміє умови воєнного стану та необхідність мобілізації. У той же час категорично не бажає служити в армії та брати участь у бойових діях. Для обґрунтування своєї позиції чоловік стверджував, що відвідує збори релігійної громади "Свідків Єгови".

Однак свідок – один із парафіян цієї церкви – спростував це твердження. Він зазначив, що обвинувачений тільки з травня 2023 року почав відвідувати їхні збори, проте не є членом релігійної громади "Свідків Єгови".

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Свідки Єгови, фото з вільних джерел

Суд дійшов висновку, що чоловік навмисне намагався ухилитися від мобілізації, хоча насправді не віруючий. Його засуджено до 3 років позбавлення волі за статтею про ухилення від призову з мобілізації (ст.336 КК). Цей вирок може бути оскаржено до апеляційного суду.

Вирок суду

Нагадаємо, ухилистам готують рекордні штрафи: про які суми йдеться

Як повідомляв "Знай.uа", двері не виб'ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Знай.ua писав, хто отримає повторні повістки: українці дізналися про нюанс мобілізації