Експерт пояснив, чи буде новий блікаут цієї зими: "Навіть у разі обстрілу..."

Через півтора місяці в Україні розпочнеться новий опалювальний сезон і багато українців знову з жахом чекають на чергові блекаути.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив про те, що навіть за масованих атак росії на енергосистему блекаутів цієї хімії не буде.

Про це пише Економічна Правда.

Так, за словами експерта, графіки відключення світла цієї зими все ж таки будь, проте не такі жорсткі, як у минулому.

Популярні новини зараз

Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня

Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Відключень на кілька діб також не буде, але можливі модеровані відключення.

Україна без світла, скрін: YouTube

У Кличка перед зимою вирішили спустити 600 тис. грн на дві фотозони: найнеобхідніше у розпал війни

КП "Київський центр розвитку туризму" напередодні зими, яка може бути складнішою за попередню, вирішив витратити 600 тисяч бюджетних гривень на встановлення двох фотозон. Про це свідчать дані на платформі prozorro.

Комунальне підприємство замовило фотозони з написом "КYIV" та макетом архістратига Михайла на гранітній основі. Витратити на це вирішили 640 тисяч бюджетних гривень. Встановити фотозони мають до 27 жовтня цього року.

"Виготовлення та встановлення 3D логотипів у Києві двох конструкцій фото зон із харчової нержавіючої сталі. Термін поставки товарів, виконання робіт чи послуг: 27 жовтня 2023 року", - йдеться в інформації про тендер.

Українці, скріншот: YouTube

Українцям пропонують нову допомогу: хто зможе отримувати

Українські біженці, які повертаються з-за кордону додому, матимуть змогу отримувати фінансову допомогу від держави.

Про це в ефірі телемарафону повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Чиновниця повідомила, що за результатами наради 12 вересня готуються зміни до урядової постанови щодо можливості відновити виплати тим, хто їх втратив.

Виплати. Фото: скрін youtube

ЄС посилює правила в'їзду для українців

З початку наступного року Європейський Союз запроваджує жорсткіші правила в'їзду для громадян України та інших країн, з якими діє безвізовий режим.

Зміни полягають у тому, що для того, щоб перетнути кордон, необхідно буде отримати спеціальний дозвіл ETIAS та сплатити збір у розмірі 7 євро. Про це повідомили на сайті ЄС.

Спеціальний дозвіл ETIAS буде введено для того, щоб контролювати тих, хто в'їжджає до країн ЄС. Це зроблено для забезпечення безпеки усередині країн.

Українці на кордоні, скріншот: YouTube

Встигніть зробити це до жовтня: українців попередили перед опалювальним сезоном

Опалювальний сезон 2023/2024 в Україні обіцяє бути не простим, тож українці готуються до нього, і не лише морально. Нижченаведені поради допоможуть заощадити на опаленні взимку.

Деякі експерти наголошують, що цей опалювальний сезон буде одним із найважчих за останні 30 років. Тому готуватися до морозів цього року варто вже зараз. Очікується, що вже скоро ціни в платіжках збільшаться у кілька разів.

Наступні поради допоможуть не тільки не замерзнути, а й знизити платіжку за опалення.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube