Угорська жінка, яка народилася з двома матками, двома піхвами та двома шийками матки, кинула виклик долі та у липні 2023 року народила дитину.

Адель Варга діагностував синдром Херліна-Вернера-Вундерліха, надзвичайно рідкісне захворювання, яке часто може збільшити ризик ускладнень, таких як ендометріоз і безпліддя. Про це повідомляє New York Post.

Жінка з двома матками, фото: Caters News Agency

Все життя в неї була одна нирка, дві матки, дві шийки матки, "звичайна" промежину, "сліпа" промежину і через це лікарі зробили висновок, що дівчина має дуже короткий канал. Вона провела роки в болю, так і не дізнавшись про своє рідкісне захворювання, доки не стала дорослою.

"Я страждала від дуже болючих менструацій з 14 років і знала, що щось не так", - зазначає вона..

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

За ці роки вона відвідала кількох лікарів, щоб отримати відповіді, щоб пояснити муки, які вона зазнавала, але їй ставили неправильні діагнози. Незабаром їй все ж таки вдалося діагностувати рідкісне вроджене захворювання - дидельфіс матки - через що у неї їх дві.

Незабаром їй зробили серйозну операцію, зробили спеціальний отвір, щоб кров могла витікати зі "сліпої промежини", а це, у свою чергу, зменшило болісний біль.

Хоча вона позбавилася вагінального дискомфорту, вона зіткнулася з іншою проблемою: знайти партнера, який розумів би її рідкісний стан, який міг би завадити їй виношувати дитину. Якоїсь миті вона знайшла хлопця, з яким вже через чотири місяці після початку стосунків пробували завести дитину, незважаючи на занепокоєння лікарів.

Жінка з двома матками, фото: Caters News Agency

Два роки їм нічого не вдавалося і тоді їй діагностували ще одне захворювання — запалення слизової оболонки матки. Після цього ще одне синдром Херліна-Вернера-Вундерліха. Тому вона з партнером, досі намагаючись завагітніти, спробували екстракорпоральне запліднення, спроба була успішною. Але дівчина переживала весь час вагітності, оскільки малюк зростав у лівій матці.

13 липня вона народила дівчинку Алісу.

Нагадаємо, з'їв кавун – перчик зав'яв: дієтолог розповів, як популярна ягода доведе до імпотенції.

Як повідомляв "Знай.uа", одяг, медикаменти, харчування і не тільки: вагітні жінки та мами в Україні можуть отримати допомогу

Знай.uа писав, у Києві пологовий будинок потрапив у скандал через смерть і матері, і дитини: родичі хочуть дізнатися правду