Азовське море-це унікальна водойма, аналогів якій немає у всьому світі. У цього природного дива є свої особливості, які перетворюють його на родзинку для вчених.

Про цікаві факти із життя Азовського моря розповіли на сторінці Донецького регіонального центру з гідрометеорології у соціальній мережі Facebook.

Скрін, відео YouTube Азовське море

Сьогодні акваторія Азовського моря знаходиться під впливом малоградієнтного поля підвищеного тиску, під впливом чого спостерігається досить сприятлива погода без опадів і слабким вітром змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі становить 19- 24 ° C, вдень 29-34 ° C. Температура морської води становить 26-29 ° C" , - повідомили фахівці.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Вони також розповіли цікаві факти про Азовське море, які вдалося встановити завдяки діяльності Маріупольської гідрометеорологічної обсерваторії Донецького регіонального центру з гідрометеорології:

  • глибина Азовського моря не перевищує тринадцяти метрів у найглибшій точці;
  • за всю історію спостережень в Азовському морі ніколи не спостерігалися хвилі понад два метри;
  • над поверхнею Азовського моря вітер дме цілий рік. Він буває настільки сильним, що наганяє воду на берег, і рівень моря у прибережній зоні через це підвищується на кілька метрів.
  • Найбільший льодовий сезон на Азовському морі тривав 167 діб. Найбільша зафіксована, товщина криги – 70 см.

Нагадаємо, що українська снайпер Євгенія розповіла, як "горіла в пеклі" за перші постріли по людях: "Не ми прийшли до них, а вони до нас".

Раніше ми повідомляли, що знахідка століття: які таємниці зберігає Золота пектораль – невідома історія української спадщини.