Коли колишній власник ПАТ Комерційний банк Фінансова ініціатива Бахматюк ще мав банки, вони брали в НБУ кредити рефінансування.

Бахматюк особисто доручився за них, тепер має розплачуватися. Після не повернення одного з них, виданого у 2014 році банку "Фінансова ініціатива", суд і ухвалив рішення. Про це повідомив НБУ.

Олег Бахмантюк. Фото: Youtube

Оскільки 200 млн. грн. вже погашено за рахунок продажу заставного майна банку, то Бахматюку залишиться доплатити 1,8 млрд. грн, — йдеться у повідомленні

Загалом у Нацбанку в судах 6 справ щодо рефінансу для "Фінансової ініціативи" та VAB банку, в яких поручителем виступає Бахматюк. на 8 млрд грн.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відзвітувала, що відправила до суду справу проти ексглави Держфіску Романа Насірова та його радника, які взяли від агробанкстера Олега Бахматюка $5,5 млн і €21 млн за проведення у 2015-2016 роках операцій з відшкодування ПДВ для компаній агрохолдингу . Сума хабара фіксована – 20% суми відшкодування.

Як зазначають, антикорупційні органи тепер "найбільшим хабаром в історії" називають саме цю справу, а не справу, що розвалюється на частини, про хабар від Миколи Злочевського голові САП Назару Холодницькому.

Треба зазначити, що Бахмантюк втік у Відень від початку повномасштабної війни, та перебуває там.

Нагадаємо, ми писали, що у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так вже й багато.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні з 20 липня з'являться нові купюри номіналом 1000 грн: як вони будуть виглядати і куди подіти старі.

Також "Знай.ua" інформував, комуналка під час війни: як платити меньше тим, хто проживає закордоном.