Компанія "Центр управління відходами" разом з із компанією "Данон Україна" розпочали проєкт з утилізації молочної продукції. На перероблювання на біогаз потрапляє 90% протермінованої продукції.

Про це повідомляє agronews.ua. Повідомляється що решту відходів також передають на спалювання з виробленням теплової та електричної енергії.

Перероблюваний комбінат. Фото: Youtube-відео

Ми допомагаємо утилізовувати протерміновану молочну продукцію, а також її залишки, які неминуче утворюються у процесі виробництва. А з 2022 року компанія також почала передавати нам на утилізацію протерміноване дитяче харчування, – розповіли в “Центрі управління відходами”.

Корова. Фото: скриншот Youtube-відео

Популярні новини зараз

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

У компанії розповіли, як відбувається процес утилізації. Спершу відділяються молочні залишки від паковання, збираються в спеціальні контейнери й доправляються на біогазову станцію, де молочні продукти перетворюються на біогаз шляхом анаеробного розпаду.

Тим часом в супермаркетах молоко й не думає дешевшати, хоча ферми вже не потребують енергогенератори. Супермаркети пропонують середню ціну за 900 мл молока - 40,66 грн. тоді як минулого місяця ціна молока становила в середньому 38,75 грн.

Ціна на молоко, скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що ціни на яйця злетять за хмари: експертка спрогнозувала на скільки зміниться вартість продукту до Великодня.

Як повідомляв "Знай.ua" українці будуть ситими, навіть увечері: супермаркети знизили ціни на важливу молочку, але хліб подорожчав.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні дешевшає "борщовий набір", але ціни на сезонні овочі "кусаються": що змінилося наприкінці березня.