Повномасштабна війна спровокувала різкий стрибок цін в Україні практично на всі продукти харчування, зокрема "молочку". Одним із найпопулярніших продуктів у цій категорії є вершкове масло і воно почало поступово дешевшати. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні сильно постраждали або було зруйновано багато ферм та господарств, через що значно знизилося поголів'я худоби, зокрема корів. Відповідно знизилося виробництво молока, з якого, зокрема, робиться вершкове масло.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Також цінову ситуацію підігріли проблеми з електрикою, спровоковані ракетними ударами окупантів. Втім, зараз цінники на вершкове масло почали падати. Так, станом на 18 березня масло вершкове торгової марки "Яготинське" 73% у середньому коштує 71,39 гривні за 200 грамів. Місяцем раніше цінник на нього складав 71,87 гривні.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Найдешевше продукт пропонується в мережі супермаркетів Novus – 69,89 гривні. У Auchan і Metro цю олію можна придбати за 71,90 та 72,38 гривні відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного – лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.