Вже кілька років в Україні продовжуються мовні скандали через те, що люди, які зобов'язані використовувати державну мову на роботі, не виконують поставлених перед ними вимог... а потім стають "героями" відео в інтернеті.

Майже рік триває повномасштабна фаза проти росіян. За ці 300+ днів приблизно половина українців почали відмовитися від російської мови. Ніхто не хоче мати з окупантами нічого спільного. Однак, як виявилося, досі є "шанувальники", навіть в університетах. Так, у столичному ВНЗ (КНТЕУ) викладач вирішила відправити студентів та їхніх батьків на фронт після того, як її попросили вести лекції українською мовою.

Виші, кадр з відео

"То їм не те, це їм не те... з першого заняття. Хлопці, совість у вас є? Ваші батьки з вами? Хто з ваших батьків в окопах? А самі ви чому тут, чому не на фронті? 18 років вам є. Чому ви не в добровольцях?", - заявляє вона.

Довго чекати на вирішення цієї ситуації не довелося. На офіційній сторінці КДТЕУ у Facebook заявили про категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства. Воно сприяє вихованню патріотизму, і свідомості молоді.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

"Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення", - йдеться там.

Нагадаємо, Лариса Ніцой підтримала Фаріон, та її онука, який б'є російськомовних дітей: "Винні батьки"

Як повідомляв "Знай.uа", Павло Зібров пояснив, навіщо скандалив з Поляковою та Єфросініною через українську мову: "Ці штучки не проходять"

Знай.uа писав, дружина нардепа Шаповалова хоче крутити фільми тільки російською: "Мої правила!"