У магазинах вже практично не знайдеш продуктів, які не мали б Е-добавки. Вони допомагають зберігати товарний зовнішній вигляд, смак, аромат і навіть колір. Слід пам'ятати, що деякі з цих добавок є вкрай шкідливими для організму і можуть викликати ряд хвороб, включаючи цукровий діабет. Який потрібно боятися найбільше повідомляє medicalanswers.
Американські експерти виділяють добавку Е171, яка зустрічається в багатьох продуктах харчування, зокрема в карамелі, жувальних гумках, сирах та морозиві. Фахівці рекомендують обмежувати споживання їжі з цією добавкою, а найкраще відмовитися від них.
В результаті досліджень було встановлено, що харчова добавка Е171 сприяє розвитку цукрового діабету та запалення підшлункової залози. Якщо щодня споживати продукти, у складі яких є ця добавка, проблеми зі здоров'ям забезпечені.
"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Е171 - добавка, яка на третину складається з наночастинок діоксиду титану. Її використовують, щоб покращити зовнішній вигляд продуктів, надати їм білого кольору. Ця добавка зустрічається у продуктах, а й у товарах побуту.
Раніше портал Знай повідомляв, з яких продуктів варто почати день, щоб схуднути: варіанти для смачного та корисного сніданку.
Також наш портал інформував кілька правил, які допоможуть знизити тривожність: фіксуйте увагу і не нав'язуйтесь.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від синдрому "неспокійних ніг" до безсоння: фахівці назвали найнепередбачуваніші ознаки дефіциту заліза в організмі.