Ціни на продукти на рік зробили рекордний стрибок та витрати українців суттєво зросли. Що дорожчає найшвидше і на скільки більше доводиться платити за популярні продукти, йдеться у даних Державної служби статистики.

Середні ціни на продукти у листопаді 2022 року порівняно з груднем минулого року збільшились на 33,5%. При цьому показник загальної інфляції нижчий, ніж рівень подорожчання – 25,7%.

Супермаркет, скріншот: YouTube

За даними статистичного відомства найбільше за рік піднялися ціни на яйця, фрукти та овочі. Українцям доводиться платити за ці товари більше на 80,7%, 70,5% та 49,6% відповідно. Також на 44,5% подорожчали риба та рибопродукти, на 32,9% підскочили ціни на цукор. Хліб та хлібопродукти, а також макаронні вироби додали в ціні 29,7% та 27,5% відповідно.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
Крім того, підскочили ціни на інші категорії товарів. Так, олія стала дорожчою на 25,7%, м'ясо та м'ясопродукти – на 24,4%, сир та сир – на 22,6%. Хліб додав у ціні 19,9%, а молоко подорожчало на 16,3%. Соняшникова олія також не стала винятком і збільшилась у ціні на 14,1%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.